top of page
  • Writer's pictureMarcel Venema

Vetnippels

De Speedster krijgt een regelbare vooras, waardoor het mogelijk is om met twee bouten de rijhoogte te bepalen. Samen met de verlaagde spindels voor de wielen heb ik voldoende vrijheid om de auto op de juiste hoogte te brengen.


De nieuwe vooras heb ik al jaren op zolder liggen en om deze te gebruiken moet ik eerst de vetnippels en de torsieveren binnenin monteren.

De vetnippels moeten in de vooras worden getapt. De gaten zijn al gedeeltelijk voorgeboord maar er moet nog wel schroefdraad in worden getapt. Via marktplaats goedkoop een tapset gekocht. De vetnippels voor de onderste draagarm toch maar op een andere plek gemaakt, ik ben erg bang dat ik daar, wanneer de auto klaar is, helemaal niet meer bij kom.

Tsja, en dan ben je draad aan het tappen en dan blijkt dat het wringijzer te lang is en de slag niet kunt maken…. Dan maar een stukje van het wringijzer afslijpen. Wanneer de torsieveren zijn gemonteerd en de draagarmen vastzetten kan het vet erin en is weer een onderdeel klaar.2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page